D.I.C. Veritas

TV Happy, 27.12.2017, Dobro jutro Srbijo: Hoce li ikada biti mira izmedju Srbije i Hrvatske? [Video]

U jutarnjem programu televizije Happy 27. decembra gostovali su Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono informativno centra Veritas i Milojko Budimir, predsednik Asocijacije izbegličkih udruženja Srba iz Hrvatske.

U polučasovnom prilogu bilo je reči o najbolnijim pitanjima Srba prognanih iz Hrvatske, o spronim pitanjima sa današnjom Hrvatskom, uskraćivanju prava prognanima na učešće u izbornom procesu u Hrvatskoj, nestalima čija se sudbina ne zna još od građanskog rata devedesetih godina prošlog veka.

Sagovrnici urednika TV Happy Milomira Marića osvrnuli su se i na pitanje potraživanja uskraćenih stanarskih prava, penzija, devizne štednje u Hrvatskoj, kao i o zahtevima koja Hrvatska pominje u pogledu nadoknade nekakve ratne štete, uz istovremeno hvatsko potraživanje kulturnih i duhovnih dobara srpske baštine… kao i o niz još nerešenih problema koje u Srbiji imaju Krajišnici prognani od 1991-1995, ali i oni koji su se pokušali vratiti u svoje u nekim slučajevima i obnovljene domove, ali bez prateće infrastrukture, nemanja struje, tekuće vode…

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.