D.I.C. Veritas

TV Prva, 01.12.2021, Kako su i zašto Hrvati osmislili igricu „Bitka za Vukovar – čelične kiše“… [Video]

Hrvati prave kompjutersku igricu Bitka za Vukovar, koja će semoći preuzeti besplatno, Hrvati kažu da bi je što više ljudi videlo. Tim povodom u jutarnjem programu Televizije Prva gostovao je predsednik DIC Veritas Savo Štrbac, koji kaže da će to biti zvanični hrvatski narativ o početku građanskog rata (sa primesama verskoga) i bici oko Vukovara, koji se ni u čemu ne slaže sa našim narativom, budući da je Hrvatska započela blokiranje kasarni JNA koje je JNA krenula da deblokira i zatočenim vojnicima na osluženju vojnog roka omogućila i struju i vodu i hranu i lekarsku pomoć.

Kao što u hrvatskom narativu nema odmetanja od legalne države, tako u tom narativu nema ni Srba niti srpskih žrtava, likvidiranih Srba još od proleća 1991. godine, niti njihovih lokala dignutih u vazduh. Isto tako, nema ih ni u hrvatskom slavljenju hrvatskih žrtava Vukovara, koje se praznuje svakog 18. novembra, kao državni praznik.

Igrica, „Battle of Vukovar 1991 – Rain of Steel“, koju su inicirali hrvatski “branitelji” i mlađi hrvatski developeri. Hrvati planiraju da idu i dalje, praveći igrice “napad na Dubrovnik, prvu pomorsku bitku, napad na Gospić, operacije Bljesak i Oluja…” i slaveći najveće zločine počinene nad civiilnim stanovništvom od Frugog svetskog rata su kome su već likvidirali stotine hiljada Srba.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.