D.I.C. Veritas

Braniteljski.hr, 07.07.2015., Milanović: Hrvatska je kriva za rat jer smo smanjili prava Srbima

Na premijerovu izjavu kako je u rat “išla sirotinja i nepismeni, a elita i bogati ostala u uredima i na sveučilištima” reagirali su brojni, poglavito braniteljska populacija. Izjava nije dobro primljena ni među članovima SDP-a koji inače neupitno podržavaju šefa stranke. Ljuti su bili i koalicijski partneri kojima smeta Milanovićevo “pametovanje” i miješanje u teme koje ne razumije. Izjavu možete pogledati na linku.

Slušajući Milanovićevu izjavu o “sirotinji i nepismenima” i “eliti i bogatima” sjetili smo jedne ranije mnogo opasnije izjave premijera Milanovića na temu Domovinskog rata. Ako izjavu o sirotinji i eliti možemo shvatiti kao glupost i primitivizam, onu raniju, o uzrocima rata i agresiji na Hrvatsku, možemo smatrati opasnom. Vrlo opasnom. Tom premijerovom izjavom može biti zadovoljan samo Milorad Pupovac (kao da ju je on pisao), Vesna Pusić i Savo Štrbac.

Naime, govoreći na nekom forumu SDP-a Milanović je rekao:

“Nećemo dopustiti da se ruše temelji društva koji su građeni minuciozno, uz uspone i padove, pa i uz pritiske, zadnjih 20 godina, kada su u pitanju sva ova prava o kojima sam govorio na početku. I prava manjina. Možda prije svega prava manjina. Jer mi smo zbog TOGA išli u rat, zbog TOGA smo napadnuti! Tu povratka nema. I nikakve manipulacije, nikakvo provlačenje kroz ustavne rupe nas u tome neće pokolebati, tu popustiti ne smijemo. Jer zaista imamo posla s ljudima koji bi to htjeli razbiti preko noći.”

Izjavu možete pogledati na linku.

 

Izvor: maxportal.hr


Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.