D.I.C. Veritas

Direktno.hr, 23.03.2018, Savo Štrbac uoči dolaska Bošnjakovića u Beograd: Što prije osloboditi kapetana Dragana

Savo Štrbac, jedan od vođa pobunjenih Srba, ministar informiranja u tzv. Republici Srpskoj Krajini, bliski suradnik ratnih zločinaca Milana Babića i Milana Martića, sada direktor Veritasa i član tima obrane Dragana Vasiljkovića, pozvao je srbijansku ministricu pravde Nelu Kuburović uoči današnjeg sastanka s ministrom pravosuđa Hrvatske Draženom Bošnjakovićem u Beogradu da iskoristi svoj autoritet i od svog hrvatskog kolege zatraži da se zbog lošeg zdravstvenog stanja, ali i predugog vremena provedenog u pritvoru, što prije okonča proces protiv “kapetana Dragana”.

“Obrana kapetana Dragana već je uputila dopis ministrici Kuburović u kome je navedeno da ona sa svojim autoritetom, ali i autoritetom hrvatskog ministra pravosuđa, zajedno pošalju poruku Vrhovnom sudu Hrvatske da se što prije riješi žalba kapetana Dragana. Ne tražimo da se na bilo koji način prekrši zakon, već upravo suprotno, da se u njegovom slučaju zakoni poštuju. Podsjetit ću da se Vasiljković 11,5 godina nalazi u pritvoru, što je mnogo više od izrečene ili bilo koje druge, očekivane kazne u eventualnom ponovljenom postupku. Zatim, u presudi je narušen i princip ‘specijaliteta', jer je on osuđen za četiri kaznena djela, mada je po međunordnim standardima mogao biti osuđen samo za dva, na osnovu kojih je Australija i dozvolila njegovu ekstradiciju Hrvatskoj”, navodi Štrbac.

Smatra da je njegovo psihičko i fizičko stanje sve lošije i nabrojao je nekoliko bolesti.

“Zna se da je u svibnju prošle godine preživio srčani udar i da mu je ugrađen stent, ali ima i druge teške zdravstvene probleme, međutim ne može ići na redovne preglede kod specijalista kardiologa. Također, ima probleme s grlom, povišen šećer, ali i velike teškoće s vidom, jer ima mrenu. Istovremeno, ne može operirati oči zato što nije hrvatski državljanin i nema adekvatno zdravstveno osiguranje kojim bi bili podmireni troškovi bolničkog liječenja. Sve su ovo razlozi da ministri svojim autoritetom, a takvih primjera u sudskoj praksi Hrvatske je bilo i ranije, pošalju poruku da se njegov predmet što prije riješi”, poručio je Štrbac, prenose portal Vesti-online.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.