D.I.C. Veritas

Happy TV, 03.10.2021, Hrvatski političari opsednuti predsednikom Srbije [Video]

Hrvatski mediji u medijskoj ofanzivi udaraju na Srbiju! Zašto smo Hrvatima večiti trn u oku?
Medijski prostor ispunjen porukama mržnje I ljubomore. Patologija na delu ili ostrašćenost?

U jutarnjem programu na Happy TV,  o ovoj temi govorili su Vinko Pandurević, bivši oficir vojske Republike Srpske, Savo  Štrbac iz Dokumentacionog Centra Veritas i Veselin Šljivančanin, oficir nekadašnje Jugoslovenske narodne armije.

- Pre nego što polete rakete, polete ružne reče. Sprovodi se psihološka operacija  i psihološko-propagandna dejstva usmerena prema žrtvi koja će kasnije biti predmet i objekat  bombardovanja, agresije ili opšteg ratnog napada. Srbi su devedesetih godina bili proglašeni za glavne vinovnike rata na prostoru Jugoslavije. Nije čudo što se danas Vučić izjednačava sa Slobodanom Miloševićem.

S obzirom da je to vreme prošlo i da su neke nove istine izašle na videlo  zna se ko je bio glavni i odgovorni urednik svih tih ratnih dešavanja. Danas, kada Srbija nije više objekat međunarodnih i regionalnih odnosa nego postaje i subjekat i kreator tih odnosa u regionu, ponovo kreće takva jedna vrsta kampanje. Formira se jedan antisrpski front koji je na neki način odgovor na „Srpski svet“ o kome se govori, a  koji obuhvata srpske etničke prostore i srpske zemlje kako u granicama države Srbije tako i van. Srbija je postala meta za udružene medijske napade od strane Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Kosova. To je potpomognuto od strane Zapada, rekao je Pandurović.

- Srbija je dolaskom Vučića na vlast dobila jednog uzornog političara, partiotu i rodoljuba. On sve snage usmerava da Srbija jača. O tome govore svi njegovi uspesi i nejgova dela. On je jedini predsednik koji zna šta je sloboda i kako se stvara. Milanović je opterećen Srbijom i Vučićem. Neka ga, neka uči od Vučića!  Milanović je nezreli čovek koji svakoga dana izjavljuje nove skandalozne stvari. Milanović je skoro izjavio kako jeste bilo genocida u Jasenovcu,  u  Potkozarju, ali da ga ne bi bilo da se nisu Srbi suprotstavljali. Tamo su ubijane i bebe, kako su one mogle da se suprotstavljaju? On ne zna šta priča… -rekao je Šljivančanin.

- Teško je Milanovića svrstati u leve ili u desne političare. On nikoga ne štedi ni u Hrvatskoj. On se sa svima svađa. Deli im imena, vređa… On je izmislio dedu ustašu. iako je dokazano da nije imao dedu. ispostavilo se da je reč o očuhu njegove majke. Ta priča mu je odgovarala u nekom trenutku. Hrvati su mnogo pragmatičniji od Srba. Istina je da je primio i Đukanovića i Izetbegovića. Kurti je na HRT-u imao žestok napad na Vučića-rekao je Štrbac.

- Ovi naši odnosi su prokletstvo malih razlika. Mi smo najsličniji meuđusobno. Ja sam iz kraja gde nema čistog Hrvata niti čistog Srbina. Svi smo živeli u miru dok ne dođu neka zla vremena. Uvek postoji neko ko će povući prvi obarač, da bi narod uvukao u rat.  Uvek je to neko spolja. Mnoga pitanja u odnosu Srbije i Hrvatske su nerešena. Sporne su granice na Dunavu, potom nadležnost za ratne zločine i nestala lica.   O tome se stalno raspravlja u Saboru. Hrvati su iz poslednjeg rata  izašli kao pobednici ali i kao žrtve. To je fenomen koji se kosi zdravom razumu, ali im je to pošlo za rukom.  Imali su sponzore, Nemačku i Vatikan… To pitanjeje mnogo šire i kompleksnije-dodao je Štrbac.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.