D.I.C. Veritas

Pravda, Tanjug, 06.01.2016., Milanović: Udar na ćirilicu je udar na istoriju Hrvatske

ZAGREB – Srpsko narodno veće organizovalo je danas prijem povodom proslave pravoslavnog Božića, a predsednik SNV Milorad Pupovac je tom prilikom poručio da je u zemlji neophodno jedinstvo i iskorenjivanje nejednakosti.

Na tom skupu, prenosi N1, Zoran Milanović je poručio da se udarajući na ćirilicu udarilo na istoriju Hrvatske.

„Mnogo se u poslednje vrijeme govori o zajedništvu u našoj zemlji, koje je nesumnjivo neophodno, jer je podela mnogo, a neproduktivnosti u podelama još više. No, treba reći da zajedništvo u nejednakosti nije moguće bez imanja u vidu činjenice da nam društvo postaje sve nejednakije“, rekao je Pupovac.

On je naglasio da je jedna od najznačajnijih stvari na pocetku 2016. godine – govoriti protiv rastuće nejednakosti – po novcu, po moći i po uverenjima.

„To je jedan od najpatriotskijih zadataka koje sebi možemo postaviti“, rekao je on.

Kako je dodao, zajedništvo se ne može graditi ako Hrvatska nastavi da se otuđuje od građana i ako će sve više služiti onima koji imaju moć, a manje građanima, zbog kojih je stvorena, prenosi hrvatski N1.

Na prijemu će biti uručene nagrade: doprinos razvoju srpskih institucija nagradu Nikola Tesla, za humanizam nagradu Dijana Budisavljević, za antifašizam nagradu Gojko Nikolić i za unapredenje hrvatsko-srpskih odnosa nagradu Svetozar Pribićević.

Umesto predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović na prijem je stigao njen izaslanik, Domagoj Juričić.

On je u ime predsednice svima čestitao i rekao da „danas moramo biti svesni odgovornosti pred novim zadacama u izgradnji poštenog društva“.

„Iako smo postigli visok stepen zaštite tih prava, ne treba negirati ni probleme“, naglasio je Juričic.

„Srpska zajednica u Hrvatskoj deo je tih nastojanja“, dodao je on.

Među zvanicama su i premijer Zoran Milanović, mandatar za sastav nove hrvatske vlade Tihomir Orešković, šefica diplomatije Vesna Pusić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, bivša premijerka Jadranka Kosor i drugi.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.