D.I.C. Veritas

Srna, RTRS, 06.06.2016., Majoru Dželajliji određen ekstradicioni pritvor

Majoru Vojske Republike Srpske Ranku Dželajliji, koji je tokom vikenda uhapšen na beogradskom aerodromu, sud u Beogradu odredio je ekstradicioni pritvor, rekao je njegov advokat Miodrag Vuković.

“Sudija, koji je određen da postupa po ovom predmetu, odredio je pritvor”, rekao je Vuković.

On je napomenuo da je poslat zahtjev hrvatskoj strani koja, prema zakonu, ima rok maksimalno 40 dana da odgovori i zatraži ekstradiciju.

“Ako /Hrvatska/ odgovori, onda će sud odlučiti da li ima uslova za ekstradiciju i da li je to što se stavlja na teret osnov za ekstradiciju”, rekao je Vuković.

On je naveo da se očekuju spisi iz Hrvatske, pošto odbrana još ne zna šta se Dželajliću stavlja na teret, koje djelo, da li ima dokaza ili nema.

“Nemoguće je sada reći bilo šta, dok ne stignu spisi”, dodao je Vuković, navodeći da postoji problem sa hrvatskim optužnicama, koje su generalne optužnice.

On je rekao da odbrana očekuje da vidi da li su ispunjeni uslovi za izručenje, odnosno da li ima dovoljno dokaza da postoji opravdana sumnja da je Dželajlija počinio ono za šta se traži njegovo izručenje.

“Zavisi koliko hrvatska strana brzo bude dostavila spise. Tek nakon toga se može govoriti da li ima uslova za izručenje”, dodao je on, navodeći da se ništa ne zna o okolnostima događaja koji se stavljaju na teret Dželajliji.

Major Vojske Republike Srpske Ranko Dželajlija uhapšen je u subotu, 4. juna, na beogradskom Aerodromu “Nikola Tesla” prema Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Hrvatska zbog navodnog ratnog zločina u Daruvaru.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.